Sunt genul de femeie căreia îi place să experimenteze produsele de orice fel. Recunosc că nu citesc mai mereu ingredientele ce se conțin în flaconașele colorate și frumos ambalate din comerț. Dar când trag cu ochiul peste ele și mă informez ce sunt, mă îngrozesc de efectele acestor compuși chimici. Atunci mi se trezește conștiința și trec pe produse bio. Azi vreau să vă spun ce experiență am trăit cu șamponul făcut din ingrediente naturale.
De obicei, dacă e să încerc un produs bio, îl iau de pe antos.md. Așa am făcut acum 1 an de zile, când am zis pentru prima dată să încerc un șampon pentru păr bio. Pentru că aveam obsesia „părului proaspăt spălat”, am zis să-mi iau un șampon care să-mi schimbe obiceiul de a-mi spăla părul aproape în fiecare zi. Și am ales un șampon pentru păr gras.
Primele utilizări nu prea au fost cuceritoare. Eram obișnuită cu mirosuri fructate, florate, pline de chimie și muuultă spumă, pe care mi-o ofereau produsele din comerț. Asta m-a determinat să renunț la șamponul meu bio și să revin la șamponurile clasice. După care am zis că trebuie să-i ofer o a doua șansă, pentru că este o opțiune (CLAR!) mult mai sănătoasă.
Și chiar asta a fost – în timp, părul meu a reacționat foarte bine la efectele șamponului bio. Îl simt spălat în profunzime, am un scalp sănătos, nici uscat, nici gras, părul e hidratat și cuminte la aranjare, cârlionțare și tot ce înseamnă „chinuri de frumusețe” 🙂
De curând, mi-am luat de la Antos un șampon împotriva mătreții – iată acesta miroase mmmm, a miere 🙂 Ador pur și simplu mireasma care o simt în baie când îmi spăl părul cu acest șampon. Deci se poate! Un șampon bio nu miroase neapărat înțepător a urzică, castravete sau mentă. Poți găsi și opțiuni dulci. Eu cel puțin mă dau în vânt după miresmele dulci.
Și știu că mulți oameni cred acum, cum credeam și eu odată, că multă spumă înseamnă păr mai bine spălat. Total greșit! Înseamnă fie șampon în exces turnat în cap, fie o compoziție chimică a șamponului foarte neprietenoasă cu corpul tău. Și aici am spulberat mitul importanței spumei și mirosului dintr-un șampon.
Am selectat câteva ingrediente care trebuie să te țină departe de șamponurile pe care le găsești în comerț – Aldehida formica, Alkylphenol ethoxylates (nonylphenol sau octylphenol), Dioxane (ingrediente cu terminatiile myreth, oleth, laureth, ceteareth), Amilia laureth (ingrediente cu extensiile laureth sau lauryl. Cel mai des utilizat îl poți întâlni scris ca abreviere – SLS), Parabeni (methyl/propyl/butyl/ethyl/isobutyl paraben).
Îți doresc un păr frumos, îngrijit adecvat și cu ingrediente cât mai naturale, pentru a-i demonstra titlul de „podoabă” capilară 🙂
Follow me on instagram, facebook and twitter!
Like, comment and share
THANK YOU :*